Органограм & Структура

Јавно Комунално Претпријатие

Планови, Скици & Дозволи

Новости & Известувања

Биди информиран

Известување за дератизација на локална самоуправа Желино

Новости

... Читај повеќе → Известување за дератизација на локална самоуправа Желино

Увид во реконструкцијата на локалниот пат во Ново Село

Новости

28.09.2019 Во рамки на работните активности за реконструкција на локалните... Читај повеќе → Увид во реконструкцијата на локалниот пат во Ново Село

Се пушта во употреба реновираното училиште “Фан Ноли”,во село Палатица

Новости

01.09.2019 Задоволство е да ги радуваш учениците во новата учебна година! По... Читај повеќе → Се пушта во употреба реновираното училиште “Фан Ноли”,во село Палатица

Пуштен во употреба локалниот пат во село Групчин

Новости

01.08.2019 Градоначалникот на општина Желино, Блерим Сејдиу,  денеска... Читај повеќе → Пуштен во употреба локалниот пат во село Групчин

Известување за превентивна теристична адултицидна дезинцекција против комарци на Локална самоуправа Желино

Njoftime

... Читај повеќе → Известување за превентивна теристична адултицидна дезинцекција против комарци на Локална самоуправа Желино

Настани & Активности

Култура. Дебати. Спорт. Рекреација. Забава.

Нема престојни настани

Историјат на Општината

Општина Желино ја врши својата дејност како локална власт во нејзиниот епицентар, во село Желинo. Според првата административна поделба како општина, Желинo му припаѓа на Полошкиот регион, кој во својот регионален состав избројува целосно девет општини . Општината е основана уште од првата организирана територијална поделба во периодот од политичкиот плурализам, во 1996 година.   

Општина Желино ја сочинуваат село Желино и 17 други рурални населени места, со вкупно 24.390 жители (податоци според пописот од 2002 година) и зафаќа површина од 199 км2. 

sallarev11
5828244
Close Search Window